Cookies- og Brukervilkår
Fascinert av det forlatte

Fascinert av det forlatte

De to eventyrerne Morten Kirckhoff og Jan Elhøj oppsøker forlatte steder over hele kloden med kameraene sine. De har vært i 30 land og sett over 1000 steder. Bli med, hvis du tør.

  • 09.05.2016

Last ned filen her - bare for abonnenter

To fotoeventyrere utforsker forlatte sykehus og glemte akvarier langt inne i skogen. På veien må de forsere piggtråd, gjemme seg for fulle vakter med maskinpistoler og stikke av fra glupske vakthunder.

“Vi er selvfølgelig spente, men ikke akkurat redde. Det er klart at man kan føle seg litt presset, når man oppdager at vaktene, som bevokter stedet, er fulle og har maskinpistoler over skulderen", forteller Morten Kirckhoff og fortsetter:

"Det var for eksempel tilfelle, da vi kom oss inn på et nedlagt kraftverk i Albania. Her kunne vi lukte sigarettrøyken, da vaktene passerte like ved der vi lå. Vi hadde også satt opp snubletråder, så vi kunne høre hvis vaktene kom nære oss om natten. Men vi må likevel ha sovet ganske godt den natten, for da vi våknet neste morgen, var snubletrådene forsvunnet, uten at vi hadde hørt eller oppdaget noe.".

Tiltrukket av det ukjente

Han og makkeren Jan Elhøj har kjent hverandre siden de som unge gutter på slutten av 80-tallet løp rundt i København og tegnet ulovlig graffiti på byens murer.

I en årrekke har de to vennene også dyrket subkulturen, som går under navnet Urban Exploration. Det er en livsstil, hvor man utforsker byens ukjente rom og utilgjengelige steder.

Vi har intervjuet de to eventyrerne til magasinet Digital FOTO og fått noen av de mest spennende og mest nervepirrende historiene fra deres reiser rundt i verden.

Som abonnent kan du lese intervjuet her, og bli både inspirert, fascinert og kanskje også litt skremt.

Vinn boken om forlatte steder

I forbindelse med intervjuet i magasinet har vi en konkurranse på Facebooksiden vår, hvor du kan vinne et eksemplar av Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs fotobok "Abandoned Volume 3".

Boken er kun trykt i 3000 eksemplarer, og 2000 er allerede solgt.

Følg med på Facebook hvor konkurransen kjører i uke 18 og 19.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev