5 tips for vinterfotografering

5 tips for vinterfotografering

Kuldegrader byr på andre motiver enn ellers og finurlige fotofeller. Her får du fem gode råd for fotografering i vinterkulda.

Kulda har kommet, og i tillegg til kalde fingre gir det gode muligheter for å ta flotte bilder. Her får du fem gode tips for å fotografere mens det er kaldt.

1. Kom tett på krystallene

Knips snøkrystaller tett på, og bruk et mørkt ullteppe som bakgrunn. Kom deg så tett på som mulig med et makroobjektiv, og beskjær også gjerne om nødvendig for å få krystallene i fokus.

Snøkrystaller

2. Husk reservebatteri

Husk å ta med et ekstra batteri, for kulda er tøff mot batteriene. Opbevar det gjerne tett på kroppen, slik at det holder seg varmt.

3. Fang frysende bobler

Blås såpebobler når det er kaldt, og ta bilder av de flotte, frosne boblene. Det fungerer aller best når der er snø på bakken, for da reflekteres lyset i dem. La såpeboblene ligge på bakken til de fryser.

Frysende bobler

4. Bruk morgenbladene

Samle sammen noen flotte, fargerike blader i en dekorativ bunke. Stå opp tidlig, og knips frosten på bladene. Bruk matrixmåling for å måle lyset, slik at eksponeringen treffer riktig i både høylys og skygger.

Morgenbladene

5. Unngå kondens

Pass på å ta med kameraet inn når det har vært ute i kuldegrader. Når det for å ta det med inn i varmen, så legg det uten deksel i en plastpose, og lukk posen. Da samler kondensen seg på posen og ikke inne i kameraet.

Kanskje du er interessert i...