Cookies- og Brukervilkår

5 tips til bedre naturbilder

Våren presser seg på, og det er snart på tide å komme seg ut i naturen med fotoutstyret. I konkurransen vår har vi skiftet tema til naturbilder. Dessuten har vi samlet fem tips, som skal sikre deg enda flottere naturbilder. De kan du lese her.

  • 07.03.2016

1. For å få de beste fargene i bildene dine bør du unngå å knipse når solen står som høyest på himmelen. Dra gjerne ut rundt soloppgang eller solnedgang. Da kan du knipse i den gylne time, noe som gir deg varme fargetoner.

2. Hvis du likevel er ute når solen står høyt og himmelen er blå, så bør du bruke et polariseringsfilter, noe som forsterker blåfargen på himmelen og det grønne i gress, trær og busker. Filteret reduserer samtidig reflekser. Plassér deg, slik at solen treffer motivet i en vinkel på 90 grader for å få den beste effekten. Vri filteret mens du ser i søkeren, inntil effekten er passende.

3. Hvis du knipser du landskap med en vidvinkel, så tenk over at du både får plassert objekter i for- mellom- og bakgrunnen på bildet. Det gir god dybde, og bildet blir mer interessant å se på.

4. En tele er nyttig av flere grunner. Dels kan du komme tett på dyrelivet uten å forstyrre, og bruk av lange brennvidder over store avstander gir en flot bakgrunnsløring. Dessuten kan du også bruge tele til å presse perspektivet, hvis du knipser i skogen.

5. Ta gjerne med et stativ. Det gir deg mulighet til å knipse knivskarpe makrobilder. Stativet hjelper deg også med landskapsbilder, hvor du kan ta tre til fem bilder av motivet med forskellig eksponering, som du kan sette sammen til et HDR-bilde etterpå, med mange detaljer i både høylys og skygge.

Hvis du har fått lyst til å lese mere om de forskjellige sjangrene innen naturfotografering, så har vi samlet en rekke spennende artikler her.

Konkurransen finner du her.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev