Cookies- og Brukervilkår

Fantastiske bilder av høstskogen

Høsten er en fest for naturfotografene, når skogen og bakken eksploderer i spraglete farger og forunderlige mønstre. Her får du tips til å bruke forskjellige brennvidder optimalt, samt hvordan du får lys og farger til å skinne.

  • 08.10.2014

Last ned filen her - bare for abonnenter

Selv om høsten ofte forbindes med regn, tåke og vind, er det faktisk en av de mest fargerike årstidene, som på en flott solskinnsdag byr på en ekte fargesymfoni. Skogen er uansett spennende å bevege seg i, uansett om det er regnvær eller solskinn, for motivene har vidt forskjellige uttrykk, som begge har sin sjarme. Er været fint, er det inspirerende å tenke i svart-hvitt og fokusere på strukturer og mønstre, mens en blå himmel og sol er perfekt til flotte fargebilder.

I den dunkle skogen medvirker alle værtyper til å skape en stemning. Her kan man bli utfordret av det svake lyset, og det kan være nødvendig å bruke stativ og trådutløser. Det kan også hende at kontrastene kan være vanskelige å kontrollere på en solrik dag, selv med en svært nøyaktig lysmåling. Her er det lurt å sjekke histogrammet for å se etter utbrente områder. I denne artikkelen ser vi nærmere på avanserte eksponeringsteknikker og gir deg tips og triks til å oppnå bedre resultater.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev