Cookies- og Brukervilkår

Jaktbilder: Slik får du vilt på kornet

Bli på tur med jaktfotografen - og få dyr på kornet i de siste sekundene av livene deres. Det gir helt nye opplevelser i naturen - og bilder du ikke får andre steder.

  • 04.08.2016

Last ned filen her - bare for abonnenter

Selv om du aldri har vært på jakt selv, kan det være en fin opplevelse å dra ut for å skyte litt – altså bare med et kamera.

Hvis du drar ut i naturen med en garvet jeger, så kan du dra nytte av erfaringene hans med å komme seg helt tett på dyrene. Samtidig får du muligheten til å fange helt unike motiver - nemlig av jegeren som dyrker sporten sin.

Her får du 5 gode tips for jaktbilder:

Tips 1: Hvis du har du kameraer, så bør du ta med begge. Dermed unngår du å måtte skifte objektiv i situasjoner med begrenset tid - omgitt av støv og jord.

Tips 2: Vær oppmerksom på at situasjonen skal se ekte ut - spesielt når det gjelder oppstilte bilder. Som et eksempel kan ikke geværet være sikret hvis bildet skal vise en jeger som er klar til å skyte.

Tips 3: Bruk signalfargene til jegeren. ofte oransje, i bildene dine. De bryter naturens farger på en flott måte- Ta på de samme fargene selv, for da ser de andre jegerne deg, og skyter naturlig nok ikke mot deg.

Tips 4: Tenk på å knipse detaljbilder som samlet viser et helt konsept. Fotografér f.eks. patroner, hunden ved bena til jegeren eller fingeren på avtrekkeren. Altså en serie bilder som forteller historien din.

Tips 5: Trykk på utløserknappen før dyret blir truffet.. Du får flottere bilder av levende dyr, og samtidig forteller bildet en bedre og mer forventningsfylt historie om hva som skal skje.

I artikkelen fra magasinet Digital FOTO, som abonnenter kan laste ned gratis over, får du tips for å fotografere hjort, fugl og hund på jakten samt en kalender for når du kan fotografere jakt på hvilke dyr.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev