Cookies- og Brukervilkår
Chronicker Photography

Dudeoir: Frekke bilder av menn i boudoir-stil

Ofte er det garantert en spøk når menn kaster klærne og tar bilder mens de poserer på feminine måter. Likevel dukker denne typer bilder opp igjen og igjen. Stilen har fått navnet Dudeoir - som et motstykke til boudoir med avkledde kvinner.

  • 04.08.2016

Om det er en ny trend, en ny fotostil eller bare et opprør mot etablerte normer vet vi ikke. Men vi vet at dudeoir - bilder av avkledde menn i sexy, typiske kvinneposeringer - dukker opp igjen og igjen.


Dudeoir har på toppen av alt fått sitt eget samlingspunkt i en Dudeoir-gruppe på Facebook. Der kan du se en rekke bilder fra fotografer som dyrker stilen.

I forrige uke ble fotografen Matt Sprouse kjendis da dette bildet av kameraten hans tok av på Facebook.

#beardgame #beard #waves #majestic #sunset #lakelife #beardlife #nikon #nikon_photography_ #parody #beardflip

Et bilde lastet opp av mattsprouse1 (@mattsprouse1) den


Den kanadiske fotografen Masika May har dyrket stilen flere ganger. På begynnelsen av året fikk hun massiv eksponering over hele verden med en fotoserie av en mann som, iført svært begrenset med klær, smiler flørtende til kameraet.

Modellen på bildene, Brendon Williams, er en venn av fotografen, og han fikk bildene tatt til en fotobok til konas bursdag. Noen av bildene ble senere fjernet fra Facebook, for de overholdt ikke Facebooks regler for nakenhet.Senere fulgte en fotoserie i samme stil fra den kanadiske fotografen. Denne gangen med landbrukstema, og igjen ble bildene delt på kryss og tvers.Masika May har samlet en rekke av bildene i en dudeoir foto-kalender, hvor overskuddet går til forskning på sklerose i Canada. En sykdom mannen hennes lider av.

Den sexy tømmerhoggeren

Et annet kalenderprosjekt, som også fikk voldsom eksponering i sosiale medier, er "The Whimsical Woodsman" av Chronicker Photography fra Arizona, USA.

Her dro fotografen ut i skogen med en lettkledd tømmerhogger og fikk tatt disse fantastiske bildene.
Noen vil kanskje tenke "bare i USA" - og det er nok heller ikke helt feil. Men trender fra USA har en tendens å spre seg til resten av verden...Reklamebransjen er med

Dudeoir-tendensen har også truffet reklamebransjen, og det virker som et godt trekk.

Det tyske bryggeriet Bergedorfer Bier fikk i det minste mye omtale med en reklamekampanje. I den brukte de mannlige modeller som presenterte ølmagene sine på samme måte som gravide kvinner viser fram magen.


Samme tanke fikk Reddit-brukeren DruishPrincess69 da hans gravide kjæreste ikke ville stille opp til gravidfotografering. Så da gjorde han det bare selv.

manternity pics


Kopierer kjendis-bilder

En litt annen versjon av sjangeren går ut på å kopiere kjente menneskers bilder med ekstra maskulin vinkling - og et glimt i øyet.

Hos de australske designerne, Bondi Hipsters, er dette blant annet gått ut over Justin Bieber og Miranda Kerr.Dessuten har Buzzfeed laget denne interessante videoen, hvor de ba helt vanlige menn om å stille opp på en rekke "kopier" av kjendisbilder. Én ting var å håndtere poseringene og make-upen, men den etterfølgende (og til tider voldsomme) redigeringen av bildene kom overraskende på modellene.


Av gode grunner kan vi ikke si om dudeoir er kommet for å bli. Men mye tyder på at man når langt i sosiale medier hvis man knipser en mann i kvinneklær.Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev