Cookies- og Brukervilkår
Bruk vinduet som fotobakgrunn

Gratistriks: Smart studiobakgrunn til bildene dine

Med et vanlig kopipapir, litt tape og et vindu kan du lage en profesjonell bakgrunn til bilder av f.eks. produkter og blomster.

  • 19.04.2016

Profesjonelle studiofotografer har som oftest forskjellige, dyre bakgrunner, som brukes til f.eks. bilder av produkter. Her kan man legge lys på selve bakgrunnen for å få den til at bli helt hvit, og du kan oppnå stort sett samme resultat hjemme uten å bruke en krone.

Vi har brukt trikset på bildet av blomsten over, hvor vi har fått en lys og jevn bakgrunn, som var veldig enkel å sette opp.

Du tar et helt vanlig hvitt A4-ark og setter fast i en passende høyde med fire biter tape i hjørnene direkte på en vindusrute. Nå kan du plassere det du vil fotografere foran papiret.

Få en perfekt eksponering

Lyset utenfra sørger for å lyse opp papiret, så det stort sett framstår helt lyst og jevnt i det ferdige bildet. Bildet kan selvfølgelig brukes som det er, men den lyse bakgrunnen gjør det også lett å frilegge motivet fra bakgrunnen i bildebehandlingen.

Siden bakgrunnen blir veldig lys, kan kameraets lysmåler blir lurt, hvilket kan bety at bildet blir for mørkt. Det kan du unngå ved å bruke spotmåling på hovedmotivet, eller ved å bruke eksponeringskompensasjon.

Eksponeringskompensasjonen finner du på en knapp med et +/--tegn på kameraet. Trykk på den, og vri på kameraets innstillingshjul for å velge en positiv verdi på f.eks. +2/3.

LES OGSÅ: Slik får du lekkert lys på portrettet

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev