Cookies- og Brukervilkår

3 tips som får fotoutstyret ditt i vårhumør

Så er det endelig blitt vår - i følge kalenderen, og det er på tide å gjøre kameraet klart for den nye årstiden. Her er tre tips, som sikrer deg bedre bilder fra fotoutstyret.

  • 01.03.2016

Oppdatér kameraet

Kameraprodusentene laver jevnlig ny firmware, som kan inneholde feilrettelser, forbedringer eller sågar nye funksjoner. Nå er det for til å sjekke om det finnes ny firmware til kameraet ditt. Det kan du se på produsentens hjemmesider – typisk under support, hvor du finner kameramodellen din. Du må som oftest laste den ned på datamaskinen og lagre den på et minnekort, som du setter i kameraet. På produsentens hjemmeside beskrives det, hvordan du skal gjøre det med nettopp ditt kamera. Følg instruksjonene nøye. Husk et fullt oppladet batteri. Sjekk også om det finnes ny firmware til objektivene dine.

Få kontroll på fokus

På et speilreflekskamera er det ikke sikkert at autofokussystemet treffer helt riktig, når du skal stille skarpt og bruker søkeren. Med funksjonen AF-mikrojustering eller AF-finjustering i kameraets menysystem kan du få autofokus helt korrekt. Bruk stativ, og fokusér på live view først, når kameraet bruker kontrastdeteksjon. Slå av live view, og fokusér på samme punkt med fasedeteksjon. Hvis fokus flytter litt på seg, så må du justere i menyen. Prøv med forskjellige verdier, helt till fokus ikke lenger flytter seg, når du skifter mellom kontrast- og fasedeteksjon, og sjekk skarpheten på skjermen. Har du justert tidligere, så er det fint å gjøre det igen, siden fokus kan forskyve seg litt. Gjenta prosessen med alle objektivene dine.

Rengjør utstyret

Bruk en objektivklut og en blåsebørste for å rengjøre kamera og objektiv. Tøm fotovesken, og støvsug den innvendigt, slik at det ikke ligger igjen støv og lignende, som kan sette seg fast i utstyret ditt.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev