Cookies- og Brukervilkår

Få enda mer plass i skyen

Microsoft har omdøpt sin onlinelagringsenhet fra SkyDrive til OneDrive, og med det nye navnet kommer også muligheten for å få enda mer plass til blant annet bilder – helt gratis.

  • 20.02.2014

Microsoft har endret navnet på lagringen i skyen fra SkyDrive til OneDrive, og i forbindelse med navneskiftet får man nå mulighet for gratis å få mer plass enn de syv gigabytene man får som standard. Det er to måter å utvide plassen på, så man kan få åtte ekstra gigabyte, og dermed i alt 15 gigabyte hos tjenesten.

Den ene er å få andre til å melde seg på til tjenesten. I så fall får man 500 megabyte per person som melder seg inn på din oppfordring, og vedkommende får også 500 megabyte ekstra. Man kan i alt få ti personer til å melde seg på, og dermed opptjene ekstra fem gigabyte.

Den andre muligheten er å aktivere sikkerhetskopiering av filmrullen i en smarttelefon, et nettbrett eller en datamaskin, så nye bilder tatt med f.eks. en smarttelefon automatisk blir overført til OneDrive. Det kan man gjøre via apper til Android og iOS, eller via de innebygde funktsjonene i Windows og Windows Phone. Det gir tre ekstra gigabyte.

Har man behov for enda mer plaas, kan man betale for det, og her er OneDrive i den billige enden, sammenlignet med lignende tjenester som Dropbox og Google Drev. Ekstra 100 gigabyte koster f.eks. 300 kroner i året.

SkyDrive, som altså nå har skiftet navn, er en integrert del av Windows 8, så hvis man har den nyeste versjonen av firmaets operativsystem og har opprettet en konto, kan datamaskinen automatisk lagre dokumenter og bilder i en egen mappe som synkroniseres med tjenesten på nettet.

Navneendringen skyldes en strid mellem Microsoft og det britiske medieselskapet BSkyB, som Microsoft tapte, hvorpå Microsoft måtte skifte tjenestenavnet.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev