Cookies- og Brukervilkår

Den store guiden til blits

Man får full kontroll over lyset med en ekstern blits, men hvilken modell bør du gå for? Vi har inndelt funksjonene fra de helt nødvendige til de mer eksotiske, så du lettere kan velge. Og vi forteller deg hvordan du får størst glede av investeringen.

  • 11.11.2013

Last ned filen her - bare for abonnenter

En ekstern blits er noe av det aller mest utbytterike ekstrautstyret du overhodet kan kjøpe til systemet ditt. Det gir en langt flottere belysning av hovedmotivene dine når lyset fra omgivelsene er svakt eller faller feil. Dette gjelder uansett om du fotograferer inne en sen kveld eller ute midt på dagen, hvor sollyset kommer bakfra eller fra siden. Her sørger en blits for at du får optimal eksponering av personene i stedet for et halvmørkt område med tamme farger og utydelige detaljer.

Noen ganger er det selvfølgelig fint med intime portrettbilder tatt i skjæret fra f.eks. et stearinlys, men det er viktig å vite at mye svakt lys også koster på detaljgraden. Kontrasten forsvinner, så f.eks. øyenvipper blir til grove klumper av svart i stedet for fine hår, noe selv et godt kamera med lav støy på høy ISO ikke kan redde. Her vil en ekstern blits med lyset reflektert fra taket sikre deg helt annerledes klare detaljer.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev