Cookies- og Brukervilkår

Pentax satser på regn

Flere objektiver og kamerahus fra Pentax er værforseglede, og nå kommer turen til de eksterne blitsene. To nye modeller tåler nemlig vann.

  • 28.08.2013

Speilreflekskameraer som Pentax K-50 og K-5 II har forseglinger, slik at vann ikke trenger inn til elektronikken, og det samme har WR-objektivene. Nå er turen kommet til de eksterne blitsene. Pentax er nemlig klar med de to nye blitsene AF-360FGZ II og AF-540GZ II, og som navnene antyder er dette andre utgave av eksisterende modeller.

Begge de nye blitsene har fått 28 forseglinger, som gjør dem i stand til å tåle f.eks. en regnbyge, så med et forseglet kamera og objektiv og en av de nye blitsene, kan du altså fyre løs selv om det øser ned. De nye modellene har også fått en LED-lampe i fronten, som kan sørge for kontinuerlig lys ved videoopptak, og lampen fungerer også som hjelpelys for kameraets autofokus.

Det er innebygde zoommotorer, som dekker fra 24 til 85 mm, og man kan lagre opptil ni forhåndsinnstillinger, så man raskt kan bruke favorittinnstillingene. AF-360FGZ II har et ledetall på 36 og en veiledende pris på 3495 kroner, mens AF-540GZ II med et ledetall på 54 koster 5045 kroner. De kommer på salg i slutten av september.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev