Cookies- og Brukervilkår

Stor test av eksterne blitser

Gode bilder i den mørke vinteren krever en ekstern blits hvis lyset skal falle flott og naturlig på motivet. Det er kommet flere nye toppmodeller, men det er også et par overraskelser i den lave prisklassen.

  • 13.12.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Ikke et vondt ord om naturlig lys, men det er situasjoner hvor en blits bare ikke kan unnværes. Det kan være på en fest, fødselsdag eller en annen begivenhet hvor du skal ta gode bilder i en fei, og der lysforholdene er håpløse. I slike situasjoner kommer man fort ut for blandingslys, motlys, svakt lys, ja kort sagt alt som kan ødelegge et godt bilde. Den innebygde blitsen kan redde enkelte situasjoner, men langt fra alle. Med en kort rekkevidde på bare et par meter, en temmelig begrenset lysspredning og et direkte og hardt lys, tilsvarer det omtrent å gå ut i en snøstorm med en vindjakke på seg. Det er bedre enn ingenting, men totalt utilstrekkelig hvis ting skal gjøres ordentlig rent fotografisk. I tillegg bruker en innebygd blits svært mye strøm fra kameraets batteri.

I denne artikkelen her tester vi både originale og uoriginale blitser til Canon, Nikon, Micro Four Thirds-kameraene fra Olympus og Panasonic samt til Pentax og Sony.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev