Kamera kortleser

Den beste måten for å overføre bilder til datamaskinen

Når bildene skal fra kameraet til datamaskinen, kan det gjøres på flere måter. Men hvilken metode er egentligt den beste, spør en leser.

29. september 2016

En leser har kontaktet Digital FOTOs postkasse, for han diskuterer med vennene sine om det er best å overføre bilder til datamaskinen med USB-kabel eller en kortleser.

Vi heller mest mot kortleseren, for den er billigst å skaffe i en utgave som er kompatibel med usb 3.0 (og dermed rask), men det er både fordeler og ulemper med alle løsninger.

Derfor har vi samlet fordelene og ulempene med de fire mulighetene du har når du skal overføre bildene dine:

1. Intern kortleser

Den integrerte kortleseren er god fordi den er robust og alltid med i datamaskinen. Den fungerer imidlertid som regel kun med SD-kort, noe som kan være et problem hvis du har forskjellige kameraer og kort i bruk samtidig.

2. Med kabel

Dette er den billigste løsningen, men de færreste kameraer kan håndtere usb 3.0, og den medfølgende kabelen med usb 2.0 er derfor langsommere enn en ny kortleser ville ha vært.

Pluggen blir også slitt med tiden, men i dag koster en kabel så lite at det knapt nok kan kalles en utgift. Det blir straks verre hvis kontakten inne i kameraet blir slitt.

3. Ekstern kortleser

Mens kameraet ditt ikke uten videre kan oppgraderes til usb 3.0, så er det enklere med en ekstern kortleser.

Den største fordelen med en ekstern kortleser er at de som oftest kan håndtere mange forskjellige korttyper, og det koster helt ned til rundt hundrelappen å kjøpe en med den raskeste standarden, usb 3.0.

En ekstern kortleser er altså den mest universelle løsningen.

4. Wi-fi

En del kameraer har i dag wi-fi, og det gode nyheter når du skal overføre bildene.

Det er nemlig ikke lenger noen kabel eller nogen kortleser å huske på, det koster ikke ekstra, og det kan gjøres umiddelbart.

Til gjengjeld må du leve med tregere overføring, og dermed kan det ta en del tid hvis du har mange store filer å flytte.

I Postkassen i Digital FOTO 15/2016 kan du i tillegg lese om å få best mulig farger i høstbildene og kjøp av brukte telekonvertere.

Som abonnent kan du lese artikkelen gratis via linken øverst på siden eller med Wype-appen på smarttelefonen eller nettbrettet ditt.

> Tegn abonnement på Nordens største fotomagasin Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...