Cookies- og Brukervilkår
Seagate 60 TB SSD

Seagate kommer med verdens mest romslige SSD-harddisk

Med en kapasitet på 60 TB er det plass til mye data på Seagates kommende SSD-disk, og den slår den hittil største kapasiteten med fire-gangeren.

  • 12.08.2016

For nerdene arrangeres i disse dager Flash Memory Summit, altså en konferanse for flash-minne, i California.

Her er det f.eks. seminarer i feilrettingskoder og foraer om flashminnearkitektur, men det blir mer spennende når produsentene skryter av sine nyeste prestasjoner.

Det gjør Seagate til de grader med en SSD-harddisk på hele 60 terabyte – altså 60 000 gigabyte, noe som er nok til å romme omkring to millioner raw-filer fra et speilreflekskamera, 12 millioner jpeg-bilder av høy kvalitet eller 12 000 dvd-filmer. Og den slår angivelig den foreløpige kapasitetsrekorden med fire-gangeren.

Du skal imidlertid ikke regne med å kunne installere et slikt monster i datamaskinen din riktig enda. Seagate forventer, ifølge Business Wire, at harddisken først blir tilgjengelig i løpet av 2017, og den er rettet mot virksomheter med datasentre.

Dyr fornøyelse?

I motsetning til tradisjonelle harddisker, er det ingen bevegelige deler i en SSD-disk, noe som gjør dem mer robuste samt lydløse. Dessuten er overføringshastighetene vanligvis en hel del høyere.

Selv om Seagate påstår at disken vil gi den hittil laveste kostnaden pr. gigabyte, tør vi ikke tenke på prisen. Noen av de største SSD-diskene man kan kjøpe i vanlige butikker i dag, er på fire terabyte, og her ligger prisen på den feil side av 10 000 kroner og videre oppover.

Som Seagate skriver på skiltet i bildet over, som de har lagt på Twitter, kan man komme opp på en petabyte – altså en milliard megabyte – ved hjelp av bare 17 disker - hvis behovet skulle melde seg.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev