Cookies- og Brukervilkår
MacBook Pro

Apple og LaCie først med vidunderport

En ny generasjon MacBook Pro fra Apple er utstyrt med Intels nye overføringsteknologi Thunderbolt, som forener skjermkabel og dataoverføring i samme ledning – og gjør seriekobling mulig. Samtidig er det dobbelt så raskt som usb 3.0.

  • 27.02.2011

Samtidig som Intel avslørte sin nye overføringsteknologi, Thunderbolt, tidligere kjent under kodenavnet Light Peak, lanserte Apple nye bærbare maskiner og Lacie en ekstern harddisk med teknologien.

Thunderbolt kan overføre data dobbelt så raskt som usb 3.0, altså teoretisk opp til 1,25 gigabyt i sekundet. Det tilsvarer omtrent å kunne overføre en dvd på tre sekunder.

Samtidig kan porten brukes til skjermer, også din eksisterende skjerm, med adaptere til VGA og HDMI. Kabelen kan overføre 10 watt, som er det dobbelte av usb 3.0 og det er mulig å sammenknytte opp til syv apparater.
Thunderbolt

Porten har samme utforming som DisplayPort og er også kompatibelt med denne standarden.

MacBook Pro Thunderbolt
Apples nye generasjon av Macbook er den første datamaskinen med Thunderbolt. Modellen har også vanlig usb og firewire. Minste modell har en skjerm på 13 tommer og Intels i5 dobbeltkjerneprosessor, mens største modell har en skjerm på 17 tommer og en i7 firekjerneprosessor. Her er også grafikkprosessoren Radeon fra AMD, som er tre ganger raskere enn forgjengeren. Minste modell koster 10 000 kroner og den største koster 22 000 kroner.
LaCie Little Big Disk

Her kan man koble til Lacies Little Big Disk, som er den første eksterne harddisken som støtter teknologien. I magen på den lille store disken finner man to nye SSD-disker fra Intel på hver 250 gigabyte. Intel 510 Series, som SSD-ene heter, lover overføringshastigheter på opptil 470 megabyte i sekundet.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev