Cookies- og Brukervilkår

Lag time-lapse med bevegelse

Time-lapse er en lang rekke bilder som man setter sammen til en film, som viser f.eks. skyer som beveger seg raskt over himmelen, og med en ny smart innretning kan opptakene få en ekstra dimensjon.

  • 24.07.2012

Med et smart, nytt tilbehør til kameraet kan man lage bevegelse i time-lapse-opptak. Astro, som den heter, settes mellem kameraet og stativet, og vrir så kameraet en liten tanke mellom hvert opptak. Ved hjelp av ringene kan man programmere Astro til hvor lang tid opptakene skal strekke seg over, hvor langt den skal gå rundt, samt intervallet mellom hvert opptak. Dermed er det ikke bare f.eks. skyene som beveger seg under opptaket, men også kameraet som panorerer.

Astro er ennå ikke i produksjon, men bakmannen, Oscar Ramirez, har søkt økonomisk støtte gjennom Kickstarter, som er en hjemmeside hvor oppfinnsomme personer kan søke privatpersoner om f.eks. å forhåndsbetale for et produkt som ennå ikke er lansert, slik at produksjonen kan komme i gang. Og Oscar Ramirez har så langt fått stor støtte, så etter planen skal han være klar til å lansere Astro i desember.

På hans Kickstarter-side kan man se en video som viser hvordan Astro virker, og hvordan time-lapse-opptakene kan bli seende ut. Via Kickstarter kan man forhåndsbestille en Astro for 180 dollar, som tilsvarer omtrent 1150 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev