Cookies- og Brukervilkår

Eye-Fi dropper sd-kort av sikkerhetshensyn

Eye-Fi dropper nå flere av sine populære sd-kort med wi-fi av sikkerhetshensyn.

  • 04.07.2016

Eiere av litt eldre sd-kort med wi-fi fra Eye-Fi må forberede seg på at store deler av funksjonaliteten på kortet snart vil opphøre.

EyeFi har nemlig bestemt seg for å stoppe supporten av 14 produkter og produktkategorier, inkludert sine meget populære X2-kort. Fra 16. september vil den serveren som er nødvendig for å sd-kortene holder seg oppdaterte, bli tatt ned og supporten opphører dermed.

Ifølge Eye-Fi er det bekymring for den opprinnelige implementeringen av sikkerheten, som går helt tilbake til 2007, hvor de første Eye-Fi-kortene kom på markedet, som har fått selskapet til å treffe den drastiskee beslutningen. “Denne sikkerheten har vist seg å være sårbar”, skriver selskapet i en mail til kundene.

Rabatt på nye kort

Eye-Fi tilbyr ingen hjelp med oppgradering av eksisterende produkter, men lover en rabatt på 20 prosent til eksisterende kunder som ønsker å kjøpe nye kort som ikke er omfattet av kuttet.

Blant de aktuelle modellene er kortene som kom på markedet så sent som i mars 2015, men som fortsatt kan finnes hos forhandlere eller i internettbutikker.

Eye-Fi har vært spesielt interessant for fotografer, da disse sd-kortene har gitt wi-fi til rask lagring av bilder på en server eller en datamaskin – også selv om kameraet ikke hadde innebygd wi-fi.

De berørte produktene er ifølge Eye-Fi alle X1-produkter, 4GB Geo X2, 4GB Connect X2, 8GB Explore X2, 8GB Mobile X2, 8GB Pro X2, 16GB Pro X2, Visioneer X2, SanDisk X2, Eye-Fi Center til Mac og Windows, Eye-Fi app til Android og iOS og Eye-Fi Center web app.

Elektronikkgiganten Ricoh, som også står bak Pentax, kjøpte Eye-Fi tidligere i år.

Les uttalelsen fra Eye-Fi her.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev