Skal jeg formatere eller slette?

Når minnekort skal tømmes, kan man enten velge å slette bildene eller formatere kortet. Les hva som er best.

24. juni 2016

Når du har overført bildene dine til datamaskinen og har laget en sikkerhetskopi av filene dine, har du to muligheder for å rense minnekortet: slett eller formatér.

Slettefunksjonen fjerner bildene, mens formatering sletter alt og reorganiserer kortet. Sistnevnte kan også gjøre at kortet skriver og leser litt raskere. Man kan kalle det en hovedrengjøring.

Ofte kan man velge “Beskytt” på ett eller flere bilder. Det beskytter mot sletting, men også disse filene forsvinner hvis du formaterer kortet.

Formatér jevnlig

Slettede - og av og til også formaterte - filer kan noen ganger reddes med programmer som f.eks. SanDisk Rescue PRO. Men det er ikke noe du bør regne med.

Med kameraets slettefunksjon kan du slette dårlige bilder på farten, men når kortet skal tømmes anbefaler vi formatering.

Det sikreste er å formatere kortet i samme kamera som det skal brukes.

Få flere svar på fotorelaterte spørsmål i Postkassen i bladet. Dette nummerets utgave lastes ned øverst - hvis du er abonnent..

Kanskje du er interessert i...