Cookies- og Brukervilkår

iPad - nå også med kamera

Onsdag kveld presenterte Apple andre generasjon av tavle-maskinen iPad. Nå er det kommet kamera både på frem- og på baksiden, og hastigheten er økt betraktelig.

  • 03.03.2011

Da den første iPad-en ble lansert, tok det åtte måneder før den kom i norske butikker. I går presenteret Apple den nye iPad 2, og den kan vi kjøpe allerede 25. mars. I motsetning til første generasjon er det nå kommet kamera i iPad. I fronten sitter det et kamera med VGA-oppløsning på 640 x 480 piksler, som kan brukes til f.eks. videosamtaler. I tillegg er det et kamera på baksiden. Apple har ennå ikke offentliggjort oppløsningen, men det kan brukes til videoopptak i HD-oppløsning på 1280 x 720 piksler og kan også ta stillbilder.

Blant de medfølgende programmene finner man Photo Booth, som vi kjenner fra Mac-maskiner. Her kan man lage f.eks. morsomme ansikter ved hjelp av forskjellige effekter som legges på de bildene man tar med kameraet. Da man også kan ta opp video, fås redigeringsprogrammet iMovie nå også til iPad.

Det er kommet en helt ny prosessor med navnet A5 i iPad 2. Den skal være dobbelt så rask som den tidligere A4-prosessoren. Ifølge Apple kan grafikk avvikles opp til ni ganger raskere med den nye prosessoren.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev