Cookies- og Brukervilkår
Nikon AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED VR

Nikon lanserer superzoomobjektiver med ny autofokusmotor

Nikon har satt inn en helt ny fokusmotor i sine nyeste objektiver på 70-300 mm. Den sikrer rask fokus og bedre video-opptak.

  • 17.08.2016

Med en ny motortype for autofokus lover Nikon rask, presis og støysvak fokusering med sine to nye objektiver. Begge har et brennviddeområde på 70-300 mm.

Nikon gjør bruk av en såkalt Stepping Motor, og den skal fokusere øyeblikkelig ved knipsing, og har glidende fokusskifter.

Det er en fordel ved filming, for da unngår man at fokus skifter med et hakk hvis man endrer fokus fra forgrunn til baggrunn.

I tillegg jobber motoren svært lydsvakt så det ikke kommer med støy på opptakene. Canon har i noen år hatt en tilsvarende teknologi med sine objektiver med STM-motor.

Innebygd stabilisering

De to nye objektivene heter AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED og AF-P DX NIKKOR 70–300mm F4.5–6.3G ED VR og passer til Nikons speilreflekskameraer med APS-C-sensorer, hvor brennvidden tilsvarer 105-450 mm.

Forskjellen på de to er at VR-modellen har optisk bildestabilisering. Det er ingen kontakter på selve objektivet, så man risikerer ikke å slå av autofokusen ved en feil. I stedet slås autofokus av og på i kameramenyen.

Objektivene er kompatible med kameraer i D3000-serien fra og med D3300, kameraer i D5000-serien fra og med D5200 og kameraer i D7000-serien fra og med D7100 samt D500. De koster henholdsvis 3690 og 4190 kroner.

I samme åndedrag lanserer Nikon også et nytt kamera, Nikon D3400, som er en opgradering av Nikon D3300. Les mer om Nikon D3400 her.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev