Cookies- og Brukervilkår

Nydelig zoomoptikk med nyhet

Tokina kommer med et telezoomobjektiv som særlig burde glede fotoentusiaster med Nikon-speilrefleks. Objektivet har til og med bildestabilisering.

  • 06.02.2012

Japanske Tokina er blant fotoentusiaster nok mest kjent for sine vidvinkelobjektiver av høy kvalitet i PRO-serien, men nå er de også på vei med godbiter i teleområdet. Nyheten AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX har som det første objektivet fra firmaet innebygd bildestabilisering.

Det dekker en brennvidde fra 70 til 200 mm og har en fast blender på F4.0. Det vil først og fremst gjøre objektivet interessant for Nikon-brukere som ikke har en lignende optikk å trekke på i Nikons egne sortiment, i stil med Canons populære Canon 70-200mm F4 L USM. Hos Nikon er området nemlig bare dekket av det dyre og tunge AF-S VR 70-200mm F2.8G IF-ED. Tokina AT-X Pro SD 70-200 F4 (IF) FX har ultrasonisk motor og intern fokusering. Prisen er ennå ikke offentliggjort.

Firmaet er også på vei med en spesiell tele til Micro Four Thirds-systemet. Det er snakk om et såkalt speiltele-objektiv. Her er blenderen fast på F6.3, og brennvidden er på 300 mm, som tilsvarer 600 mm på et systemkamera fra Olympus eller Panasonic. Fokus må stilles manuelt, så det tiltrekkende ved en speiltele-optikk er at den er langt lettere og billigere enn et tilsvarende normalt teleobjektiv.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev