Cookies- og Brukervilkår

Nye superteler fra Nikon

Nikon er klar med to nye superteleobjektiver på 500 mm og 600 mm til profesjonell bruk. De utmerker seg blant annet ved å ha den laveste vekten i sin klasse.

  • 05.07.2015

Sportsfotografer elsker lange brennvidder, men de store teleobjektivene veier mye og er store. Nikon har derfor lagt seg i selen for å etterkomme et ønske om stor brennvidde, lav vekt og maksimal bildekvalitet. Det er tilfellet med de to nye superteler, AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR og AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR, som er henholdsvis 20 og 25 prosent mindre enn forgjengerne.

Begge objektivene har en helt ny optisk konstruksjon med fluorittglasselementer med lav vekt, samt nanokrystallbelegg og ED-glass. Den imponerende vektreduksjonen er oppnådd ved bruk av fluorittelementer og magnesiumlegering i konstruksjonen. Objektivene er også utstyrt med ny teknologi, blant annet i form av en elektromagnetisk blender som skal sørge for jevnere og mer presise eksponeringer når man fotograferer bildeserier med høy hastighet.

I tillegg er begge objektivene utstyrt med den siste nye versjonen av Nikons bildestabilisering med en virkning på fire lukkertrinn, og innstillingen SPORT til bruk ved fotografering av motiver i rask bevegelse. Blant de andre nye funksjonene kan vi nevne en dreibar stativring med Kensington-lås og helt nye ledd som sikrer lett overgang mellem komposisjoner. Begge objektivene er forsynt med Nikons eget fluorbelegg, som aktivt avviser både vann, støv og smuss.
Objektivene forventes å være i butikkene den 16. juli 2015 til veiledende utsalgspriser på:
AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR: 127.990 kroner inkl. moms

AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR:107.990 kroner inkl. moms

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev