Sony DT 18-250mm F3.5-6.3

Objektivet balanserer godt og harmonisk på vårt testkamera, Alpha55, og det er den minste av optikkene i testen som går ut på 250 mm.

11. november 2011

Zoomringen går litt stramt og ikke så jevnt som de beste, men det er absolutt til å leve med. Det er zoomlås, men så stramt som zoomen går, har man ikke bruk for den. Det er ikke andre knapper, men en god motlysblender følger med. Selv om objektivet sitter nær den innebygde blitsen, skygger den akkurat ikke for blitslyset.

Generelt er skarpheten fin på F8.0, og det er den også på 18 mm og 250 mm ved full blender. På minste blender er objektivet desidert uskarpt. Det er særdeles kraftig fortegning på vidvinkel, mens den ikke er synlig på de andre. Det er moderat vignettering på full blender på 18 mm, men ellers er det fint korrigert for den feilen. Det er tre grunner til at autofokusen skuffer fælt på dette objektivet. Den støyer, den er langsom, og fokusringen roterer selv når man bruker autofokus. Det gjør den ikke på noe annet originalt objektiv. Man kan heller ikke etterfokusere manuelt som på de andre originale. Man må først slå over på manuell på kamerahuset, og deretter gjør en vandring på kun tre cm fra nærgrense til uendelig det vanskelig å treffe fokus helt presist.

Konklusjon 83%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...