Cookies- og Brukervilkår

Stille fokusmotor i telen

Canon er klar med en ny utgave av sitt zoomobjektiv på 55-250 mm. Det har fått ny fokusmotor, som skal gi bedre videoopptak, og en ny optisk design.

  • 27.08.2013

Som regel følger det med et kitobjektiv på 18-55 mm når man kjøper et speilreflekskamera, og vil man ha mer tele enn de forholdsvis beskjedne 55 mm til sitt Canon-kamera, er et objektiv på 55-250 mm det opplagte valget, da det tar over der kitobjektivet stanser. Og nå er Canon klar med en ny utgave av teleoptikken.

Objektivet har fått Canons spesielle STM-fokusmotor, som stort sett arbeider lydløst og raskt stiller skarpt. En fordel ved STM-motoren er at den lager mykere fokusskift enn andre motorer, noe som er en fordel under videoopptak, der fokusskiftene ikke vil oppleves hakkende når man følger et motiv i bevegelse.

EF-S 55-250mm F4.0-5.6 IS STM har innebygd bildestabilisering, og passer til kameraer med APS-C-sensor, der brennviddeområdet tilsvarer 88-400 mm. I forhold til det eksisterende objektivet med samme brennviddeområde kan man nå fokusere nærmere, da den nye optikken bare krever en avstand på 85 cm for å stille skarpt, der den tidligere modellen må ut på 110 cm. Dessuten roterer ikke frontlinsen, og det er en fordel når man monterer f.eks. pol-filtre. Objektivet har i det hele tatt fått ny optisk design og inneholder nå 15 linser fordelt på 12 grupper, mens den tidligere modellen hadde 12 linser i ti grupper.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev