Cookies- og Brukervilkår

Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3

Nei, prisen er verken en trykkfeil eller et spesialtilbud. Denne modellen fra Tamron koster nesten det halve av testens nest billigste optikk og ligger ikke mye over en original kitoptikk på 18-55 mm.

  • 09.11.2011

Både vignettering og fortegning er godt under kontroll, og all korrigering var slått av på testkameraet, så det fine resultatet var Tamrons fortjeneste.

Skarpheten er faktisk ganske fornuftig fra full blender til F8.0, men uten å være i nærheten av testens beste. På minste blender kniper det med skarpheten.

Tamron skal ha ros for å levere en god motlysblender med til prisen og for å ha en låseknapp, så objektivet ikke glir ut. Ikke minst når det gjelder autofokusen får man imidlertid hva man betaler for. Den drives av en tradisjonell elektromotor som er meget støyende. I tillegg snurrer fokusringen rundt selv under autofokus, noe som er sjenerende. Når man slår over på manuell fokus, kan man høre hvordan man trekker elektromotoren med seg rundt.

Mekanisk er objektivet ellers av god kvalitet med en helt jevn zoombevegelse og en objektivfatning av metall. Da objektivet ikke har optisk bildestabilisering, egner det seg best til kameraer fra Pentax og Sony, og Tamrons zoom­ring og fokusring brukes i samme retning som de originale objektivene, noe som er en stor fordel.

Konklusjon 83%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.
BESTILL DIGITAL FOTOTilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev