Cookies- og Brukervilkår
brugt kameraudstyr

Tips til kjøp av brukte objektiver

Se hva du skal du holde øye med, når du kjøper brukte objektiver.

  • 17.03.2016

Last ned filen her

Objektiver har en langt lengre livssyklus end kameraer, og derfor kan du med fordel kjøpe et brukt objektiv.

Hvor skal jeg kjøpe?

1. På nettet - Facebookgrupper, Finn.no eller fotoforaer. Det er vanligvis her privatpersoner legger brukt utstyr ut for salg. Prisene kan være gode, og utvalget stort. Sørg for å se en kvittering på selgerens kjøp, og få en skriftlig kvittering med selgers navn og adresse, når du kjøper.

2. Fotobutikk - mange forhandlere har også brukt utstyr. Prisen er vanligvis litt høyere enn ved privatsalg, men du får en garanti for at objektivet er testet, og sjekk selvfølgelig hvilken garanti de gir på brukt utstyr, eventuelt rest av nygaranti. Du får også en kvittering med på kjøpet.

Hva skal jeg gøre, hvis jeg kjøper privat?

1. Møt alltid selgeren og prøv objektivet på kameraet ditt. Test det både ved store og små blenderåpninger, sjekk at autofokus virker og undersøk objektivets generelle tilstand for riper osv.

3. Ta med en laptop og kortleser, så du kan sjekke bildene for skarphet og objektivfeil på en skikkelig skjerm, før du inngår en handel.

2. Ikke send objektiver med posten. Én ting er Postens håndtering av pakken, noe annet er selgers evne til å pakke inn ting. Hvis en forsendelse er nødvendig, så sørg for at pakken er godt forsikret.

Hva med prisen?

1. Besparelsen på brukte objektiver varierer mye - alt etter objektivets tilstand. Sjekk bruktprisene på andre utgaver av det relevante objektivet på nettet og sammenlign det med objektivets kvalitet.

2. Hvis du blir tilbudt objektiver meget billig, er det muligens for godt til å være sant. Profesjonelle fotografer har vanligvis registrert objektivene sine hos produsenten (Canon, Nikon osv.), så med de profesjonelle objektivene kan du evt. sjekke serienummeret med produsenten, hvis du mistenker at det er stjålet.

Gjennom linken øverst på siden kan du laste ned en større versjon av bildet under, hvor du kan se mer detaljert, hva du bør undersøke, før du kjøper et brukt objektiv.

Brugte objektiver

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev