Cookies- og Brukervilkår

Vidvinkel og tele i ett objektiv

Vi tester både originale og uoriginale zoomobjektiver som dekker fra 18mm til omkring 200 mm. Det tilsvarer over 11x zoom.

  • 02.04.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Når du er på fotoreise eller tar bilder av mange forskjellige motiver, bør den billige kitoptikken skiftes ut med et objektiv som rekker fra vidvinkel til lang tele. Men skal man velge et originalobjektiv, eller får du mer for pengene hos andre produsenter? Vi tester de beste på markedet.

De fleste kjøper sitt første speilrefleks med en kitoptikk, som for et beskjedent tillegg i prisen vanligvis dekker et område fra 18 til 55 mm. Det tilsvarer bare 3x optisk zoom. Et allroundobjektiv med en solid dose tele og god vidvinkel vil derfor mer enn noe annet fotoutstyr gi deg mulighet for å ta bedre bilder.

Først og fremst gir det enorme zoomområdet deg mulighet til å lynraskt skifte bildevinkel og utforske mulighetene i motivet. Det gjelder f.eks. når man er i gang med å ta landskapsbilder og ser en detalj som er verd å zoome helt inn på. Den kraftigere telen vil også gi deg mulighet for flottere portretter, da bakgrunnen da kan sløres mer. Andre fordeler er at du kan komme langt tettere på dyr og solnedganger uten å måtte skifte objektiv, og i det hele tatt vil den friheten en kraftig zoom gir deg resultere i flottere bilder over de kommende årene.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev