Cookies- og Brukervilkår

Vidvinkel til video

Med et vanlig objektiv er det vanskelig å foreta glidende fokusskifte når man tar opp video med speilrefleks. Nå er Samyang på vei med en ny vidvinkel spesielt til video, som gjør ting mye lettere.

  • 15.08.2013

I løpet av sommeren kom koreanske Samyang på markedet med sin nye 16mm F2.0 ED AS UMC CS til speilreflekskameraer, og nå er det en egen videoversjon av objektivet på vei. Det heter V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS, og skiller seg fra fotoobjektivet ved at fokusringen har kraftige hakk som passer til såkalt follow focus-utstyr, så man helt nøyaktig kan styre fokusbevegelsen ved hjelp av ekstrautstyr.

Også blenderringen har hakk, og den skal bevege seg både mykt og lydløst, så man kan justere dybdeskarpheten under opptaket. Objektivet har 13 linser, hvorav to er asfæriske, og den ene er av ED-typen. Begge deler hjelper til med å forhindre optiske feil.

Videooptikken vil komme i versjoner til Canon EF, Nikon F, Sony A og E, Fujifilm X og Micro Four Thirds. Den er tilpasset kameraer med APS-C-sensorer og kan altså ikke brukes på full-frame. V-DSLR 16mm T2.2 ED AS UMC CS er i butikkene i begynnelsen av september til en pris på 4495 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev