Cookies- og Brukervilkår

Perfekte farger fra skjerm til papir

Er du lei av at bildene på skjermen aldri matcher de ferdige utskriftene, så er det hjelp å få. Med de nyeste kalibreringsenhetene unngår du nemlig både å kaste bort tid og bruke unødige papirmengder på å treffe blink.

  • 28.01.2013

Last ned filen - bare for brukere

Selv om man har kjøpt en splitter ny dataskjerm, kan man ikke være sikker på at fargegjengivelse og kontrastforhold er korrekte. Har du en gammel skjerm, bør du være oppmerksom på at skjermens evne til å gjengi farger og kontrast endres med alderen, og resultatet er i begge tilfeller at de utskriftene man lager, ser skuffende annerledes ut på papir enn når man ser bildene på skjermen. Det er selvsagt lite tilfredsstillende når man har brukt lang tid på å gjøre bildene sine fine i bildebehandlingen og egentlig synes at man har valgt de rette innstillingene i skriverdriveren.

Løsningen er å justere skjermen, så den gjengir både farger og kontrast korrekt. Det kalles å kalibrere skjermen, og til det formålet bruker man et spesielt verktøy som plasseres på skjermen. På disse sidene viser vi deg hvordan du bruker dem. Det er for øvrig viktig å nevne at du bør kalibrere skjermen med jevne mellomrom, f.eks. én gang i måneden. Skjermer viser farger forskjellig, og fargebalansen endrer seg over tid.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev