Superbatterier har strøm i dagevis

Slik holder det framtidige batteriet ditt i dagevis

I en ikke så fjern framtid kan det komme store forbedringer for alt du bruker batterier til. Ny teknologi kan gi deg et kamera du kan lade opp på noen sekunder - og deretter bruke det i flere dager på én opplading.

2. desember 2016

På University of Central Florida har forskere fått lovende resultater i jakten på oppfinnelsen alle venter på: Superbatteriet.

Forskerne er på jakt etter en batteritype som er raskere, mer utholdende og mulig å lade opp flere ganger enn noe annet.

Målet er at det skal takle 30 000 oppladinger uten effekttap, noe man i dag ser relativt fort.

Lades opp på få sekunder

Mulighetene er enorme, for en slik oppfinnelse vil være en revolusjon, uansett om du skal gi strøm til et kamera, en mobiltelefon - eller en personbil.

En av forskerne, Nitin Choudhary, forklarer til ACS Nano, at dette totalt vil kunne endre måten vi bruker f.eks. en smarttelefon:

"Hvis man bytter ut batteriene med disse superkondensatorene, kan du lade opp en mobiltelefon på noen få sekunder, og du vil ikke måtte lade den opp igjen på over en uke."

Bedre holdbarhet

Løsningen er imidlertid ikke bare nyttig for ladehastighet, for en superkapasitor slites ikke ut så fort.

Vanligvis vil man kunne se en markant nedgang på batteritid på f.eks. et kamerabatteri etter ett eller to års bruk. Denne utviklingen går mye saktere med den nye teknologien.

Du kan lese mer om University of Central Floridas forsøk med superkapasitorer på hjemmesidene deres.

Kanskje du er interessert i...