Cookies- og Brukervilkår

Alt om GoPro kameraer

Hva er et GoPro-kamera? Les om smarte, små actionkameraer her. Er de vanntette, kan de settes på en drone. Hva er best, GoPro HERO4 eller GoPro All-in-one? Få alle svarene her.

  • By: GoPro
  • 02.09.2015

Vil du lese mer om GoPro kameraer? Så besøk vår temaside her

Morsommere opptak med GoPro-kamera

Med små actionkameraer som GoPro HERO kan man få bilder og videoopptak som ingen andre kameratyper kan klare.

GoPro Hero 4 kamera

Det som gjør kameraene så populære, er at de er ekstremt små, har en kraftig vidvinkel, så man får med masse motiv, og at de ved hjelp av tilbehør kan monteres på droner, biler, hjelmer og sykler. Flere modeller er vanntette, og ellers kan de plasseres i undervannshus, som enten følger med eller fås som tilbehør. Det gir opptak man overhodet ikke kan lage med dyrt utstyr, og prisen for GoPro actionkameraene er forholdsvis lav.

Som regel kan man fjernstyre kameraene fra en smarttelefon, så man f.eks. kan sitte avslappet i bilen sin, mens kameraet er montert på siden av bilen.

Navnet GoPro er nærmest blitt synonymt med denne type kamera, og det var da også den amerikanske produsenten som for alvor gjorde kameratypen populær. I dag er det mange alternativer til GoPro-kameraer, deriblant fra produsenter som Sony, Panasonic, Garmin, TomTom og Ricoh.

Her kan du se hva noen av de største produsentene byr på.

GoPro HERO4

GoPro har tre modeller, som alle heter HERO4. Session er den minste, og er en liten sak som tar opp video i opptil 1440p og bilder på 8,0 megapiksler. Det er vanntett ned til 10 meter. Silver har innebygd berøringsfølsom skjerm, og kan ta opp i 4K, men bare med 15 bilder i sekundet. Full HD tas opp med opptil 60 bilder i sekundet, og man får med undervannhus. Det gjør man også i toppmodellen Black, som er uten skjerm. Her er det 4K med 30 bilder i sekundet, og det kan ta bilder på 12,0 megapiksler, som kan tas med 30 bilder i sekundet.

Man kan kjøpe flere typer GoPro tilleggsutstyr, som f.eks. GoPro mounts (til montering av GoPro på hjelmer, sykler, biler, båter og mye annet) samt GoPro sticks (en stang til å håndholde GoPro-kameraet med). Tidligere modeller av det populære action- og undervannskameraet er blant annet: GoPro HERO3 og GoPro HERO2. Den tidligere GoPro HERO3 White og nye HERO All-in-one er de nedtonede versjonene av kameraet - de kan fås til en lav pris. GoPro Silver er mellomklassekameraer med en litt høyere pris og bedre spesifikasjoner.

Panasonic HX

Panasonic

HX-A1 er nyeste modell. Kameraet veier bare 45 gram og er vel åtte cm langt. Det er vanntett til 1,5 meter, og tar opp i Full HD, men bilder er bre på 2,66 megapiksler. Det større HX-A500E tar opp i 4K, og her er objektivdelen adskilt fra opptaksmodul med skjerm via en kabel.

Ricoh WG-M1 undervandskamera

Ricoh

WG-M1 heter den forløpig ene modellen fra Ricoh. Oppløsningen på bilder er på 14,0 megapiksler, og videoer i er Full HD på Ricohs actionkamera, som klarer en vanndybde på ti meter og har innebygd skjerm.

TomTom Bandit GoPro alternativ

TomTom

TomTom har også kastet seg inn i sjangeren med Bandit, som tar opp video i 4K. Man kan redigere film direkte i kameraet via smarttelefon. Ved hjelp av et objektivdeksel som tilbehør, kan det brukes under vann. Bilder har en oppløsning på 16,0 megapiksler.

Garmin Virb undervandskamera

Garmin

Garmins actionkameraer heter VIRB, og toppmodellen VIRB XE klarer 50 meters vanndybde og tar opp i 1440p. Bilder er på 12,0 megapiksler med opptil 30 bilder i sekundet. En rekke sensorer holder øye med bevegelse og f.eks. høyde og dybde.

Sony X1000V 4K kamera

Sony

Sony har en rekke modeller på programmet, der den nyeste toppmodellen er X1000V, som tar opp i 4K. Med tilbehør kan det være med ned på ti meters vanndybde.

Vil du lese mer om GoPro kameraer? Så besøk vår temaside her

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev