Cookies- og Brukervilkår

GoPro inntar Hollywood

Det er brukt andre ting enn svindyrt kamerautstyr i den nye filmen The Martian, hvor en astronaut blir etterlatt på Mars.

  • 06.10.2015

En gruppe astronauter er i gang med å samle inn jordprøver på Mars, da en voldsom storm treffer dem. Gruppen forlater planeten i siste øyeblikk – men uten kollegaen Mark Watney, som tilsynelatende er omkommet. Han våkner imidlertid opp og oppdager at han er blitt etterlatt på Mars, og nå må han forsøke å overleve og få kontakt med Jorden.

Det er historien i den nye filmen The Martian, som kommer på kino i disse dager. Regissøren bak er Ridley Scott, som blant annet har laget Alien, Blade Runner, Black Hawk Down og Gladiator, og i The Martian er det ikke bare brukt dyrt Hollywood-utstyr, men også billige GoPro-kameraer til filmingen.

I begynnelsen ble de små actionkameraene brukt som rekvisitter, som f.eks. satt på draktene til astronautene, men da Ridley Scott så noen av opptakene fra kameraene gikk det opp for ham at de ga helt nye muligheter.

I en pressemelding fra GoPro sier Ridley Scott: “Vi har brukt GoPro-kameraer under flere av de store scenene i The Martian. Det gir oss bedre mulighet for å fange de intense øyeblikkene og spenningen, men også mulighet for å komme enda tettere på karakterene.”

Det er Matt Damon som spiller hovedrollen i den nye filmen, og actionkameraene ble blant annet brukt når han tok opp videologger fra Mars.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev