Cookies- og Brukervilkår
Nikon D4

Nytt flaggskip til proffene

Nyhetene står i kø frem mot den store fotomessen i Las Vegas. I dag har Nikon løftet på sløret for sitt lenge ventede topprofesjonelle kamera, D4, som kjemper direkte mot Canons EOS-1D X til sommerens mange idrettsbegivenheter.

  • 06.01.2012

Med EM i fotball og OL rundt hjørnet er det ikke noen stor overraskelse at Nikon lanserer nytt verktøy til profesjonelle fotografer. Og med D4 kan sportsfotografene blant annet glede seg over ISO-verdier som går fra 100 og helt opp til det som tilsvarer ISO 204 800, noe som matcher konkurrenten fra Canon.

Autofokus er forbedret, så kameraet nå kan stille skarpt i svakere lys enn tidligere. Det har 51 autofokuspunkter, hvorav 15 er krysspunkter, som kan brukes med objektiver med en lysstyrke på F5.6. Ni av krysspunktene kan til og med arbeide med en blender på F8.0.

Kameraet har en full-frame-sensor på 16,2 megapiksler og kan ta opptil 11 bilder i sekundet i høyeste oppløsning. Det er ikke helt på nivå med EOS-1D X, som har 18,1 megapiksler og kan komme opp på 14 bilder i sekundet.

En ny lukkermekanisme av kevlar og kullfiber kan holde til hele 400 000 eksponeringer, og det er 30 prosent flere enn på forgjengeren D3S. D4 er verdens første kamera som støtter de nye XQD-minnekortene. Man kan også bruke CF-kort, og her er kameraet klar for den raske UDMA 7-standarden. Video tas opp i Full HD, og man kan koble til stereomikrofon, hodetelefoner og en ekstern skjerm.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev