Cookies- og Brukervilkår

Test av Olympus mju 1050 SW

Vil man ha et kompakt kamera som tåler nesten alt, er det ikke mye å velge imellom. Men pass på uansett. Alt etter hvordan det skal brukes, kan denne typen actionkameraer enten være det rette valget eller et klart feilkjøp.

  • 23.02.2009

Tenk deg å ha et digitalkamera som tåler nesten alt. Ta det med deg i slalåmbakken og hard kulde, i kraftig troperegn, bitende sandstormer eller en tur under vann. Olympus mju 1050 SW kan tåle alt dette, og allikevel koster det bare 2795 kroner.

Det tøffe mju-kameraet er utstyrt med en helt ny Tapfunksjon, som kan slås på og av i menyen. Det betyr at du i tillegg til de vanlige knappene og menyene kan velge å stille kameraet ved å slå lett til det på sidene, ovenfra eller på baksiden. Gir man f.eks. kameraet et lett slag på høyre side, kommer blitsmenyen fram, og ved å slå til det flere ganger finner man fort fram til den ønskede innstillingen. Fordelen er at kameraet dermed kan betjenes rimelig enkelt med f.eks. votter på. En smart funksjon, da man unngår å få kalde fingre om vinteren. Og en ting er sikkert; det vekker oppsikt når man slår på kameraet.

Kraftig og svært langsomt

Vi finner raskt ut at kameraet er like robust som Olympus lover i brosjyren. Også Tap-funksjonen virker fint, men funksjonen har den ulempen at den gjør kameraet tregere, fordi det for hvert slag kommer en forklarende tekst opp på skjermen. Selv med Tap avslått er 1050 SW likevel tregt, noe som er irriterende for et actionkamera. Oppstartstiden er på hele 4,7 sekunder før man er klar til første bilde. Er bildet tatt i beste jpeg-kvalitet, tar det hele 5,6 sekunder før man kan ta neste bilde.

Autofokus er også treg og suppleres ikke med hjelpelys til auto fokus. Kameraet har både ansikts- og smilegjenkjennelse, men er tregt her også.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 03/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev