Cookies- og Brukervilkår

Fart i kameraproduksjonen

Til tross for jordskjelv, tsunami og oversvømmelser, økte den japanske produksjonen av system-kameraer og speilrefleks i 2011 med over 20 prosent i forhold til året før. Til gjengjeld sank produksjonen av kompaktkameraer.

  • 14.02.2012

De japanske kameraprodusentene sendte til sammen ut 15,7 millioner kameraer til utskiftbart objektiv fra fabrikkene i fjor. Det viser nye tall fra produsentsammenslutningen CIPA. Cirka en tredjedel av produksjonen ble sendt hit til Europa. Selv om flere fabrikker ble rammet av jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien i det østlige Japan i mars i fjor, og fabrikker i Thailand ble oversvømmet på høsten, har man klart å øke produksjonen i forhold til året før, da det ble produsert 12,9 millioner enheter.

Også på objektivsiden er det skjedd en økning. I alt 26,0 millioner objektiver ble produsert i 2011, mot 21, 7 millioner i 2010. Til gjengjeld er det ikke fullt så mye fart i kompaktkameraene som det har vært. I 2010 ble det laget 108,6 millioner, mens det i fjor bare ble produsert 99,8 millioner. I år forventer CIPA for øvrig en produksjon på hele 18,3 millioner kameraer til utskiftbare objektiver.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev