RX100 V and Alpha a6500

Første møte med Sony RX100 V og Alpha a6500

For noen få uker siden løftet Sony på sløret for to ny kameraer, et kompaktkamera og flaggskip i Alpha-serien, og vi har fått mulighet til å prøve de to kameraene. Les om det her, og se video og bilder.

Nylig presenterte Sony to nye og spennende modeller, nemlig flaggskipet innen systemkameraer med APS-C-sensor, Alpha a6500, og RX100 V, et kompaktkamera med en 1”-sensor.

> Les også: Sony slår rekorder med Alpha6500 og RX100 V.

Vi har vært innom Sonys hovedkvarter i London for å leke litt med de to kameraene.

Kompaktkameraet RX100 V

La oss begynne med det Sony kaller verdens raskeste kompaktkamera med en 1”-sensor, RX100 V.

RX100 V er et lommekamera og er faktisk enklest å håndtere med én hånd. Faktisk er det så lite at det blir litt av en utfordring å bruke det med store mannenever.

Til gjengjeld er kameraet på ingen måte lite når det kommer til innmaten. RX100 V kan fyre av 24 bilder i sekundet, og det kan det takle i opptil 150 skudd.

Vi fikk gode muligheter til å teste nettopp dette, blant annet på et par raske breakdancere, hvor det var avgjørende å fange hvert eneste øyeblikk for å få tatt det perfekte bildet. Kvaliteten på de mange bildene var flott, selv om ikke hver eneste frame var sylskarp.

Et annet kreativt motiv var maling som danset på toppen av en høylydt subwoofer. Her fanget vi blant annet dette bildet.

Vi testet også den raske autofokusen og 4K-video, og det lovet umiddelbart godt. Kameraet kan nå ta 40x slow dobbelt så lenge som tidligere, og det prøvde vi oss også på.

Prisen på RX100 V blir 11 990 kroner.

Systemkameraet Alpha6500

Flaggskipet Alpha a6500 er absolutt et lekkert kamera, og vi gleder oss til å leke mer med det. Det ligger godt i hånden med et forbedret grep, og muligheten for å legge fokus via skjermen fungerer fint. Autofokusen er ifølge Sony verdens raskeste på et APS-C-kamera, noe vi imidlertid ikke fikk anledning til å teste denne gangen.

Alpha biter godt fra seg med imponerende 11 bilder i sekundet i opptil 269 eksponeringer. Dessverre var ikke det endelige interprogrammet på Alpha a6500 ferdig, så vi kan ikke vise resultater fra kameraet. Men da kan vi jo i stedet nyte lyden av en utløserknapp i bunn.

Prisen på Alpha a6500 ender på 16 990 for kamerahuset.

Kanskje du er interessert i...