Cookies- og Brukervilkår

Gjør kameraet enda bedre

Juleferien kan passende brukes til å oppdatere kameraet med nye funksjoner. Her får du en oversikt over de siste kameraene som har fått ny fastvare.

  • 27.12.2013

Selv om et kamera er ferdigutviklet og forlengst i salg i butikkene, fortsetter kameraprodusentene å lage nye funksjoner og rette feil ved hjelp av kameraenes innebygde styreprogram, kalt fastvare. Og du kan selv hente og installere ny fastvare til kameraet, som gjør det enda bedre.

En lang rekke produsenter har frigitt ny fastvare til kameraer den seneste tiden. Fujifilm ligger helt i toppen når det handler om å legge til nye funksjoner til kameraer som allerede er i handelen. Det er ny fastvare klart til systemkameraene X-Pro1 og X-E1, som blant annet gjør kameraene i stand til å vise eksponering og histogram under live view, og raw-konverteringen er forbedret. Også X-E2, X-A1 og X-M1 har fått nye funksjoner. De to sistnevnte har blant annet fått en mer nøyaktig autofokus.

Også kompaktkameraene X100S og FinePix X100 har fått nye funksjoner i løpet av den seneste tiden. FinePix X100 starter raskere opp og har fått forbedret fokus med den nye fastvare. Du kan hente fastvare fra Fujifilm her.

Pentax har laget en oppdatering til det nye speilreflekskameraet K-3, så kameraet nå er raskere til å behandle HDR-bilder. Det er blant annet også kommet stabilitetsforbedringer, og bedre ytelse på autofokus. Den nye fastvaren kan hentes her.

Olympus har oppdatert systemkameraet OM-D E-M1 med blant annet bedre stabilisering og autofokus. Kameraet kan oppdateres via den medfølgende programvaren.

I løpet av 2013 har en lang rekke andre kameraer blitt oppdatert, så det kan være verdt å sjekke om det også gjelder ditt. Under kan du finne produsentenes sider med fastvare. Fastvare oppdaters som oftest via et minnekort. Husk å lade opp kameraets batteri helt før du setter i gang.

Canon
Fujifilm
Leica
Nikon
Olympus
Panasonic
Pentax
Ricoh
Samsung
Sigma

Sony

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev