Instantkameraer buldrer frem

Instantkameraer slår an på Photokina

Selv om Photokina bød på mange spennende kameranyheter med nye teknologiske krafthopp, så er en annen tendens også tydelig. Instant-kameraene raser frem.

26. september 2016

Fujifilm har suksess med det, Polaroid gjør det – og selv Leica har sett poenget.

De gammeldagse instantkameraene i stil med de gamle polaroidkameraene er nemlig blitt så populære at selv bejublede kameraprodusenter har kastet seg på noe som minner om en instant-krig.

Fujifilm i designer-variant

Fujifilm byr med sine nyeste modeller instax mini 70 og mini 90 på analoge kameraer som leverer papirutskrifter i størrelsen 8,6 cm x 5,4 cm.

Kameraene har ikke minnekort, så du får ikke med deg noen digitale filer hjem, bare de raske utskriftene som du har i hånden noen få sekunder at bildet er tatt.

Du kan til og med få en special edition instax mini 70, formgitt av designeren Michael Kors.

En vanlig utgave kan fås for ca 1300 kroner, mens Michael Kors-versjonen ikke er prissatt ennå. Fujifilm instax mini 90, som har et mer retroaktig design, koster også rundt 1700 kroner.

Avansert Leica

På Photokina overrasket Leica med sitt eget instant-kamera Leica Sofort, som fås i fargene mint, oransje og hvit.

Sofort kan bruke Leicas to nye papirtyper i svart-hvitt eller farge, men kameraet kan også bruke Fujifilms instax-papir, siden bildeformatet er det samme.

Kameraet har mange innstillingsmuligheter for et kamera i denne klassen, makro, bulb og action. Prisen på kameraet forventes å ligge i underkant av 3000 kroner.

Polarid - både instant og digitalt

Kameraprodusenten Polaroid er også klar med en ny modell. Det er kameraet Polaroid Snap Touch, som skiller seg ut fra forgjengeren ved å ha en berøringsfølsom skjerm.

I motsetning til de andre kameraene av instant-typen, så tar Snap Touch microSD-kort, og dermed kan filene også kan lagres digitalt. Den forventede prisen ligger omkring 2000 kroner.

> Les alle nyhetene fra Photokina.

Kanskje du er interessert i...