Cookies- og Brukervilkår

Kameraindustrien er hardt rammet av jordskjelvet

Jordskjelv og ettervirkninger har vært et kolossalt slag mot den japanske industrien, og mange store bedrifter har måttet innstille produksjonen inntil videre. Dette gjelder også store deler av den japanske kameraindustrien.

  • 15.03.2011

Jordskjelvet i Japan har rammet den japanske industrien hardt, blant annet også produksjonen av kameraer og objektiver. Produsenter som Canon og Nikon har måttet stenge enkelte fabrikker.

En del av Canons objektivproduksjon ligger f.eks. i den berørte Honshu-provinsen, og her er produksjonenen satt på vent – både av hensyn til produksjon og til de ansatte som er personlig berørt av katastrofen. Tilsvarende har Nikon f.eks. måttet stenge sitt produksjonsanlegg i Sendai, som blant annet lager Nikons toppmodeller D700 og D3S. Også her har katastrofen hatt menneskelige omkostninger.

Både Canon og Nikon har utarbeidet katastrofeplaner, som skal sørge for en normalisering så raskt som mulig. Samtidig undersøkes mulighetene for å flytte produksjonen til andre anlegg.

De fleste nødhjelpsorganisasjoner arbeider på høytrykk for å få samlet inn penger til de berørte. Ønsker du å bidra kan dette f.eks. gjøres direkte til japansk Røde Kors her

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev