Cookies- og Brukervilkår

Knips først – fokuser senere

Det tradisjonelle kameraet blir virkelig utfordret av en helt ny type bildebrikke som fjerner en rekke av de innstillingene vi må bruke tid på i dag, og første modell kommer allerede senere på året.

  • 23.06.2011

Det lille amerikanske firmaet Lytro er på vei med litt av en revolusjon innen kamerateknologi, som fullstendig fjerner fokuseringen fra fotograferingsprosessen. I stedet for bare å registrere farger og lysstyrke som tradisjonelle kameraer, vil Lytros kamera også kunne registrere lysretningen. Det skal gjøre det mulig bare å fyre løs uten først å måtte fokusere, og så kan man etterfølgende plassere fokus når man redigerer eller ser bildene på datamaskinen. I tillegg til å plassere fokus kan man bestemme dybdeskarpheten, slik at blenderinnstilling blir overflødig.

Da det ikke er noen autofokus som skal stille skarpt før bildet tas, vil kameraet også reagere raskere enn vi er vant til fra tradisjonelle kameraer. Teknologien, som Lytro kaller Light Field, skal også gjøre det mulig å foreta imponerende 3-d-opptak og å ta bilder i svak belysning uten bruk av blits.

På Lytros hjemmeside kan du se et bildegalleri med bilder tatt med Light Field-teknologien. Her kan man klikke hvor som helst i bildene for å endre fokus. Ifølge USATODAY.COM, som har snakket med firmaets grunnlegger Ren Ng, vil den første modellen komme i salg på slutten av året, og både kameraets størrelse og pris vil være sammenlignbare med de kameraene vi kjenner i dag.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev