Cookies- og Brukervilkår

Beste kvalitet til lommen

Når vi tester speilrefleks- og systemkameraer, er forskjellene i spesifikasjoner, utseende og kvalitet i mange tilfeller kun marginale. Slik er det ikke i denne testen, hvor vi tester kompaktkameraer med stor sensor og enorme forskjeller.

  • 01.12.2015

Last ned filen her - bare for abonnenter

Kompaktkameraer er som regel utstyrt med ganske små sensorer. Det gjelder uansett om det er snakk om lommekameraer eller zoomkameraer. Det finnes imidlertid også avanserte modeller med store bildebrikker som leverer bildekvalitet i speilrefleksklasse. Det er denne gruppen vi ser på i denne testen, nærmere bestemt i prisområdet 5000-11 000 kroner.

I testen finner vi tre kameraer med APS-C-sensor, ett med Four Thirds-bildebrikke og to med såkalt 1”-sensor. Dessuten har ett enkelt kamera en Foveon-sensor med samme dimensjoner som en APS-C-sensor, men med en helt annerledes konstruksjon. Alle modeller kan som speilrefleks- og systemkameraer ta bilder i raw, så langt på vei får man den gode bildekvaliteten i lommeformat. Kameratypen er derfor velegnet som supplement til det store kamerautstyret, eller hvis man setter den kompakte designen høyt og ikke er tilfreds med den kvaliteten, mobiltelefoner og mindre kompaktkameraer leverer.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev