Cookies- og Brukervilkår

Canon endelig klar med toppmodell

Etter mer enn tre års ventetid er EOS 5D Mark III endelig blitt lansert og Canon er nå klare til å ta opp kampen med Nikons D800.

  • 02.03.2012

Forventninger og rykter har det vært mange av, men nå er det en realitet. Canons nye flaggskip EOS 5D Mark III er klar. I motsetning til Nikon, som med D800 byr på hele 36,2 megapiksler, er Canon mer konservative og holder oppløsningen nede i 22,3 megapiksler, og det er bare 0,2 mer enn forgjengeren. Til gjengjeld er hver enkelt piksel på den store full-frame-sensoren fortsatt stor. Det skal sørge for et stort dynamisk område og bilder uten støy ved ganske høy ISO.

Kameraets normale ISO-område går opp til 25 600 men kan utvides til hele 102 400. I tillegg er kameraets autofokus forbedret og er av samme type som man også finner i det topprofesjonelle EOS-1D X. Dermed har EOS 5D Mark III hele 61 fokuspunkter, hvorav 41 er av krysstypen.

EOS 5D Mark III er også klar for action, da det kan ta opptil seks bilder i sekundet. Forgjengeren kunne bare ta 3,9 bilder i sekundet. Det er også innebygd HDR-funksjon, og kameraets video-del er kraftig forbedret. Kameraets veiledende pris er 29 999 kroner for kamerahuset alene. Salgsstart er ifølge Canon Norge ved månedsskiftet mars/april..

I forbindelse med lanseringen av EOS 5D Mark III har Canon også presentert en del spennende tilbehør, f.eks. den nye radiostyrte blitsen Speedlite 600EX-RT, gps-enheten GP-E2, som gjør det mulig å geotagge bildene, den trådløse senderen WFT-E og batterigrepet BG-E11.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev