Cookies- og Brukervilkår

Canon PowerShot SX40 HS

Canon viser muskler i feltet for kameraer med kraftig zoom. SX40 frister med hele 35x optisk zoom og høy hastighet. Om det truer konkurrentene noe særlig kan du lese her.

  • 03.02.2012

Feltet for kompaktkameraer med ultrazoom har lenge vært dominert av Olympus og Panasonic. Men i løpet av de siste årene har Canon havnet i klassen hvor man for en ytterst rimelig pris får mye optisk zoom. PowerShot SX40 HS er Canons nyeste tilskudd og har 35x optisk zoom gjemt under sitt svarte og ergonomisk gjennomtenkte ytre. Som forgjengeren SX30 IS dekker zoomområdet en brennvidde tilsvarende 24-840 mm, og dette betyr at man kan ta vidvinkelbilder av arkitektur samt spennende nærbilder av f.eks. alle skogens fugler.

Forgjengeren hadde en oppløsning på 14,0 megapiksler men på SX40 har Canon overraskende nok senket oppløsningen ned til 12,0 megapiksler. Resultatet av dette er bilder som ikke gir rom for å beskjæres mye i et bildebehandlingsprogram. Til gjengjeld får de enkelte pikslene lov til å bruke mer plass på bildesensoren. Det resulterer i at bildekvaliteten er bedre i svak belysning og ved høye ISO-tall. Det er mye mindre bildestøy. Først ved ISO 1600 blir den forstyrrende. Også den nye DIGIC 5-prosessoren utgjør en positiv forskjell, da den er mer effektiv når det gjelder støyreduksjon enn forgjengerens DIGIC 4-prosessor.

Konklusjon 82%

Les mer
Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.
BESTILL DIGITAL FOTOTilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev