Cookies- og Brukervilkår

Fujifilm ruster opp nedover

Med det kompakte Fujifilm X-A1 blir det enda billigere å skaffe seg et av firmaets systemkameraer. Det minner mye om X-M1, men har fått en annen sensor.

  • 17.09.2013

Da Fujifilm lanserte sitt nye speilløse system, startet de fra toppen med flaggskipet X-Pro1 og siden har de arbeidet seg nedover i sortimentet med billigere modeller. I dag kommer turen til X-A1, som er deres idé om et kraftig lavpriskamera.

Det minner svært mye om modellen X-M1 i det ytre, og beholder f.eks. den vippbare skjermen på en oppløsning på 920 000 punkter, samt wi-fi. Nyheten kommer med kitobjektivet XC 16-50mm F3.5-5.6 OIS. Den store forskjellen er bildebrikken, der Fujifilm i X-A1 bruker en tradisjonell sensor i APS-C-størrelse med en oppløsning på 16,3 megapiksler. Til sammenligning benytter de større modellene seg av den spesielle X-trans-bildebrikken uten low-pass-filter, og piksler plassert i et eget mønster.

Med cmos-sensoren kan man fotografere med ISO-verdier opptil 25 600, og kameraet har to innstillingshjul, slik at man raskt kan endre på f.eks. blender, lukkertid eller eksponeringskompenssjion. Du kan selvfølgelig fotografere i raw-format, og det er innebygd blits. X-A1 fås i fargene svart, rød og blå, og veier bare 330 gram. Vi har ennå ikke fått den norske veiledende prisen, men regn med rundt 4700 kroner. Fujifilm har også lansert zoomobjektivet Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS, som dekker en brennvidde fra 75 til 345 mm.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev