Cookies- og Brukervilkår

Høy kvalitet i lommen med Panasonic

Panasonic har utstyrt sitt nye reisekamera TZ100 med en langt større bildebrikke enn tidligere. Det burde gi bedre bildekvalitet.

  • 06.01.2016

Panasonics TZ-serie av kompakte reisekameraer med kraftig zoom har hittil vært utstyrt med forholdsvis små bildesensorer, men nå har firmaet lansert Lumix DMC-TZ100, som har fått en bildebrikke, som er mer enn fire ganger så stor som i de andre modeller.

Det burde gi langt bedre bildekvalitet – også i svakt lys – da de enkelte pikslene er større og dermed kan fange opp mer lys. Sensoren er av 1”-typen, som er på 13,2 x 8,8 mm, noe som er samme størrelse, som f.eks. Nikon bruker i systemkameraene sine.

Entusiasten kan glede seg over manuelle innstillingsmuligheter, samt at man kan lagre i raw-format, så man kan få enda bedre bildekvalitet i bildebehandlingen. Man kan til og med raw-konvertere direkte i kameraet.

TZ100 har en innebygd, elektronisk søker med en oppløsning på 1,2 megapiksler, så man kan sette kameraet foran øyet i stedet for å bruke den berøringsfølsomme skjermen.

Objektivet dekker et zoomområde, som tilsvarer 25-250 mm, så man både får en forholdsvis kraftig vidvinkel og tele, og lysstyrken er på F2.8-5.9. Det er innebygd bildestabilisering, som motvirker rystede bilder, når man knipser håndholdt.

På videosiden kan kameraet ta opp i den høye 4K-oppløsningen med 30 bilder i sekundet, og man kan til og med trekke enkeltbilder på 8,3 megapiksler ut av video-opptakene, så man kan fange det helt riktige øyeblikket. Knipser man bilder i full oppløsning på 20,0 megapiksler, kan det gjøres med ti bilder i sekundet.

Med funksjonen Post Focus kan man ta et bilde og velge, hvor fokus skal ligge i motivet etterpå. Panasonic er enda ikke klare med prisen på det nye kameraet.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev