Cookies- og Brukervilkår

Kjempefall i salget av kompaktkameraer

I løpet av bare ett år er salget av kompaktkameraer fra japanske produsenter nesten halvert. Det går likevel fortsatt godt for speilrefleks.

  • 29.11.2012

Nye tall fra sammenslutningen av japanske kameraprodusenter, CIPA, viser et stort fall i antallet solgte kompaktkameraer, skriver The Japan Times Online. Ifølge hjemmesiden er det spesielt de mange smarttelefonene med innebygde kameraer som er årsaken til fallet.

I september i fjor år lanserte de japanske kameraprodusenter 11,3 millioner kompaktkameraer på verdensmarkedet, og i september i år var det tallet sunket til 5,9 millioner. Dermed er salget falt med 48 prosent på bare ett år. De siste årene har salget ellers vært noenlunde stabilt. Ser man på salget i årets første ni måneder, er det gått ned 18 prosent i forhold til fjoråret, så noe tyder på at utviklingen har tatt av i høst.

Salget av kameraer med utskiftbar optik går likevel fortsatt godt. Riktignok sendte de japanske produsentene vel syv prosent færre kameraer ut på verdensmarkedet sammenlignet med september i fjor, men omsetningen var større. I årets første ni måneder har produsentene solgt 20 prosent flere system- og speilreflekskameraer enn i de første ni månedene av 2011. Det ble solgt 1,7 millioner kameraer med utskiftbar optkik, hvorav 300 000 var systemkameraer. Salget av objektiver til speilrefleks går også opppver.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev