Cookies- og Brukervilkår
Nyheder fra Panasonic

Kompakte nyheter fra Panasonic

Photokina er stedet for nye kameralanseringer, og i dag har Panasonic lansert to splitter nye kameraer som har det kompakte uttrykket til felles - men de har helt forskjellige egenskaper.

  • 19.09.2016

Nye LUMIX FZ2000 er det Panasonic i presentasjonen kaller et hybrid bridge camera, altså et kamera som rent teknisk går langt utenpå det man vanligvis forbinder med et kompaktkamera i både stillbilder og video, men fortsatt ikke blir til et stort og klossete stykke utstyr.

FZ2000 er basert på en 1” stor sensor med 20,1 megapiklser. Objektivet er det nyutviklede LEICA DC VARIO-ELMART system, og er et fastobjektiv med 20x optisk zoom og F2.8–F4.5.

Omregnet tilsvarer det en brennvidde på 24–480 mm, så det er noe å velge imellom i FZ2000. Dessuten har objektivet innebygd ND-filter og filming kan gjøres i opptil 4K-kvalitet.

Kjøper man et FZ2000 for å filme, kan man både bruke eksterne mikrofoner og samtidig holde øye med lydkvaliteten. Det har er nemlig en innebygd et 3.5 mm-kontakt, så man kan koble til hodetelefoner. Imidlertid blir det ikke helt billig å få alt dette i et så lite format.- FZ2000 er annonsert med en veiledende norsk utsalgspris på 13 999 kroner.

4K i lomma

Samtidig har Panasonic også vist fram sitt nye LUMIX LX15. LX15 satser i enda høyere grad på å levere kvalitet som rent fysisk kan puttes i lommen.

 Panasonic LUMIX LX15

Sensoren leverer nøyaktig de samme dataene som i FZ2000 - altså en 1” stor MOS sensor på 20,1 megapiksler. Objektivet er også her fra Leica, men bare med 3x optisk zoom, noe som tilsvarer 24–72 mm. Blenderen går opptil F1.4.

LX15 kan filme i 4K, men teknologien kan også brukes til å ta stillbilder i samme oppløsning, altså 8 megapiksler. Dermed kan LX15 knipse opptil 30 bilder i sekundet, men hvis du har mer sansen for video, lover Panasonic 4K i fremragende kvalitet.

LX15 fikser også slowmotion med hele 120 bilder i sekundet, med maksoppløsning på full-HD. LUMIX LX15 har en veiledende utsalgspris på 7999 kroner.

> Les alle nyhetene fra Photokina her:

Photokina: Få de siste nyhetene.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev