Cookies- og Brukervilkår

Kompaktkamera med megazoom

Et objektiv som dekker området 24-800 mm var utenkelig før, men er en realitet i dag. De nye kompaktkameraene med massevis av zoom gir deg alle detaljer. Her tester vi de seks beste modellene, og kvaliteten varierer like mye som prisene.

  • 23.04.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om kompaktkameraene med megazoom.

Leker man djevelens advokat, kan man spørre seg hva man egentlig skal med denne typen kameraer, da de er like tunge og store som speilrefleks, men har en liten sensor som et lommekamera. Begge deler er helt riktig, og det er til og med mulig å finne flere lommekameraer på markedet som klarer brennviddeområdet 24-480 mm til samme pris.

Til gjengjeld gir kompaktkameraene med en rekkevidde på opp til 800 mm en god del forrykende ekstra muligheter. Det kan være i sommerferien, hvor man kan fange nærbilder av levenet på det lokale markedet fra et diskret kafébord. Det kan være under konserter og teater, hvor man kan zoome helt inn på opptredenen, og ikke minst kan det være i naturen, hvor man kan komme like tett på dyr, solnedganger og spennende perspektiver i landskapet som bare profesjonelle fotografer med sin store, kostbare utrustning har tilgang til ellers.

Samtidig kan disse avanserte kompaktkameraene gå ned til 24 mm, eller en bildevinkel, som tilsvarer 84 grader. Og alt dette helt uten å måtte skifte objektiv, og til og med på et kamera som veier under kiloen.

Derfor bør du velge et kompaktkamera med megazoom:

Den store fordelen er det ekstreme zoomområdet.

En megazoom rekker fra kraftig vidvinkel til sterk tele. Det gir stor frihet til å komponere bilder og arbeide fritt uten å være tynget av en tung sekk og utallige objektivskift.

Kontra mange andre kompaktkameraer får man her alt av innstillingsmuligheter og avanserte funksjoner. Noen testmodeller har også raw.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev