Cookies- og Brukervilkår

Kompaktkamera med Micro Four Thirds

Panasonic Lumix DMC-LX100 er det første kompaktkameraet med fast objektiv og en stor Micro Four Thirds-sensor, og til video har kameraet enda et ess i ermet.

  • 15.09.2014

Kompaktkameraer med store sensorer er den nye trenden i kamerabransjen, og nå trer Panasonics LX-serie inn på arenaen. Det nye Lumix LX-100 har nemlig en Micro Four Thirds-sensor med samme størrelse på 17,3 x 13,0 mm som i firmaets systemkameraer. Dermed er sensoren hele fem ganger større enn i forgjengeren LX7. Det bør gi langt høyere bildekvalitet og gode muligheter for å leke med dybdeskarpheten.

Sensoren har en oppløsning på 12,7 megapiksler og sitter bak et objektiv som tilsvarer 24-75 mm. Lysstyrken på objektivet, som bærer Leica-navnet, er F1.7-2.8. I motsetning til mange andre kompaktkameraer er det innebyggd søker med en oppløsning på hele 2,8 millioner punkter på LX100.

Det er 49 fokuspunkter, og fokussystemet kan stille skarpt i svært svakt lys. Er det fart på motivene kan man dessuten ta hele 11 bilder i sekundet med kameraet.

Når det gjelder video, kan man med LX100 ta opp i den heftige 4K-oppløsningen på 3840 x 2160 piksler med 25 eller 30 bilder i sekundet. Den veiledende prisen for kameraet er 8799 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev