Cookies- og Brukervilkår
Olympus Tough TG-1 iHS

Kraftig objektiv i robust lommekamera

Olympus er klar med en ny toppmodell blant dsine robuste og vanntette Tough-kameraer. Nytt tilbehør utvider objektivets muligheter, og på ett viktig punkt feier det konkurrentene av banen.

  • 08.05.2012

Olympus var blant de første som lagde robuste kameraer som tåler vann, kulde og slag, og nå kommer firmaet med en ny toppmodel i sin Tough-serie. Tough TG-1 iHS er enda mer rondust enn de tidligere modellene og kan være med på 12 meters vanndybde. I tillegg klarer det et trytk på 100 kilo, å bli sluppet fra to meters høyde og -10 graders kulde. Og på en rekke punkter skiller det seg ut fra konkurrentene.

Spesielt objektivet er interessant. Det har nemlig en lysstyrke på imponerende F2.0. Dermed er det over dobbelt så lyssterkt som konkurrentene. Det gir enda bedre muligheter for å få skarpe bilder når lyset er svakt – f.eks. under vann. Det er likevel bare på vidvinkel at man kan komme ned på F2.0. På tele er største blenderåpning F4.9.

I tillegg kan man utstyre kameraet med en vanntett fiskeøyekonverter, så man får mer med på bildene under vann. Forsatsen kan – i likhet med kameraet – også brukes på land. Blant tilbehøret finner man også en vanntett telekonverter, så man i stedet for kameraets eget brennviddeområde på 25-100 mm, får 43-170 mm.

Skjermen er på 3,0 tommer med en oppløsning på 610 000 punkter, og kameraet har innebygd gps, kompass og dybdemåler. Tough TG-1 iHS har en bakbelyst cmos-sensor med 11,8 megapiksler. Sensoren og den forholdsvis beskjedne oppløsningen kuan tyde på at det er godt til å håndtere støy ved høy ISO, og man kan da også gå helt opp på ISO 6400 med kameraet, som har en veiledende pris på 3699 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev